De locatie

De Oostzijde is een eeuwenoude dijk gelegen aan de oostkant van rivier De Zaan.

De ingang van Tuin der Nederlanden is gelegen aan de Oostzijde, op nummer 192 in Zaandam. Dat is het gedeelte tussen de Prins Bernhardbrug en de Kopermolenstraat.

Langs dit gedeelte staan authentieke Zaanse woningen die ter inspiratie hebben gediend voor de architectuur van de nieuwbouw, zoals het beroemde Monet Huis aan de Zaan. Daar vlakbij vindt u aan de zaankant van de Oostzijde meerdere nieuwbouw in neo-zaanse stijl. Daar tegenover, tussen 2 enorme plantaanbomen, ligt de inrit naar het verborgen nieuw te vormen semi-private groene woonwijkje.

Honderd meter ten zuiden van de inrit, ligt de Kopermolenstraat, vanwaar u met uw auto vrijwel direct de snelweg oprijdt en u binnen 10 minuten op de Amsterdamse ring A10 bent.

U kunt natuurlijk ook de Oostzijde vervolgen, waarna u met 2 minuten per auto en 5 minuten op de fiets naar de Gedempte Gracht rijdt, het winkelcentrum van Zaandam. Daar vinden we ook de bios, het Zaantheater, horecaplein de Dam met restaurants en gezellige terrasjes, en de markt op donderdag en zaterdag.

Mocht u de Westzijde willen bezoeken, dan bent u met 4 minuten lopen bij de PrinsBernhardbrug waar u rivier de Zaan kunt oversteken.

Aan de achterzijde van dit unieke woonhofje is er een ontsluiting via een voetpad naar de Taanmanstraat. Vandaar bent u in vijf minuten lopen naar het Veldpark, Zaans Medisch Centrum en een vestiging van de Albert Heijn XL.


INrit_highresolutie.jpg
Bouwdoek_inrit.JPG
view_oostzijde.jpg
Oostzijde_thv_inrit.JPG
inrit2.jpg
Overkant_inrit.JPG
oostzijde_Zaan.JPG
Monet_zaan.JPG
inrit_1.jpg
MonetZaan.JPG
Boerderij1.JPG
Bouwdoek_terrein.JPG
Vogelvlucht_2.jpeg
CafeZaanzicht.JPG
Oostzijde213.JPG
Bouwdoek_inrit1.JPG